Divizije

PLEMENITAŠKI HOTELI

Hoteli koji nude aktivni wellness turizam prilagođen individualnim potrebama  uz hrvatsku tradicionalnu gastronomsku ponudu, bogatu baštinu, kulturne sadržaje, a sve u okruženju netaknute prirode.

Objekti i vanjski sadržaji arhitektonski i uslužno prilagođeni su svim kategorijama gostiju od onih aktivnih do teško pokretnih. Usluge hotela organizirane su na način kako bi ih svaki gost mogao prilagoditi na sebi najbolji način tj. custom made.

Kapacitet hotela je 72 smještajne jedinice (68 soba i 4 apartmana), wellness sadržaj, biblioteka s informatičkim pomagalima za čitanje, prostor za dječju igru uz direktnu povezanost s dječjim vanjskim igralištem, restaurant a’la carte s ponudom hrvatskih specijaliteta, dućan sa suvenirima, pomagalima, tiskovinom i drugim svakodnevnim potrepštinama, dvije multifunkcionalne kongresne dvorane kapaciteta 30-50 osoba.

Kategorizacija hotela biti će 4 zvjezdice sa oznakom posebne kvalitete (Q) obzirom na arhitektonske i uslužne prilagodbe, energetsku učinkovitost, očuvanje prirode i okoliša i inovativnih rješenja po principu „dizajan za sve“. Obzirom na ponudu dodatnih sadržaja, uređenja, opreme i uređaja prilagođenih posebnim zahtjevima potrošača hotel osigurava posebne standarde za: obitelji, starije osobe, wellness i osobe s invaliditetom.


CENTAR ZA REHABILITACIJU, EDUKACIJU I SPORT

Centar za rehabilitaciju, edukaciju i sport obuhvaća djelatnosti rehabilitacije i edukacije za sve kategorije osoba s invaliditetom i njihove obitelji, stručnjake i studente svih obrazovnih institucija, osobe sa zdravstvenim problemima rješivih fizikalnom terapijom, aroma terapijom, akupunkturom i detoksikacijom kao i dijagnostičkim i medicinskim zahvatima manjeg obima unutar poliklinike. Sportski dio obuhvaća multifunkcionalnu dvoranu za organizaciju međunarodnih natjecanja, rehabilitaciju sportom i ostale aktivnosti koje će biti dostupne i žiteljima regije. Da bi se mogle zadovoljiti sve sportske i ostale aktivnosti, unutar Centra biti će smješten hotel (kategorije isto kao i Plemenitaški hoteli) koji će svojim kapacitetom osigurati nesmetanu organizaciju svih aktivnosti.

Rehabilitacijsko-edukacijska cjelina sadržava rehabilitacijske radionice, posebno opremljene edukacijske kabinete, vanjske i unutarnje poligone za vježbu i treninge, sadržaje za vježbanje svakodnevnih aktivnosti, posebno prilagođene prostore za glazbu, umjetničke paviljone, gospodarske nastambe za terapeutske konje/pse i smještajne jedinice za korisnike.

Klinika je organizirana u nekoliko specijalističkih cjelina: za odrasle (opća internistička, sub-specijalistička: gastroenterološka, kardiovaskularna, fizijatrijska), ambulanta dentalne medicine te pedijatrijska ambulanta. Klinika će pružati usluge i za korisnike „Plemenitaških hotela“ sa svrhom kompletiranja ponude zdravstvenog turizma.

Sportska cjelina omogućava organizaciju dvoranskih sportskih aktivnosti s međunarodnim karakterom uz arhitektonski prilagođen prostor za osobe s invaliditetom po najvišim svjetskim standardima i inovativnim rješenjima. Uz profesionalne sportske aktivnosti biti će osiguran prostor za potrebe rehabilitacije, za neformalne sportske aktivnosti korisnika hotela, poliklinike i stanovnika regije.

Hotel će biti kapaciteta cca 250 smještajnih jedinica, wellness sa svim sadržajima u potpunosti prilagođen osobama s invaliditetom uz inovativna rješenja, biblioteka i informatička pomagala za čitanje, prostor za dječju igru uz direktnu povezanost s dječjim parkom, 3 a’la cart restauratna – s ponudom raznovrsnih kuhinja, više multifunkcionalnih kongresnih dvorana ukupnog kapaciteta do 500 osoba u kolicima ili cca 700 osoba.


TURISTIČKE, WELLNESS I ZDRAVSTVENE USLUGE

Turističke, wellness i zdravstvene aktivnosti unutar Grupe organizirane su po načelu selektivnog turizma koji podrazumijeva:

Uravnoteženost razvoja turističkih usluga, zaštita i valorizacija svih resursa potencijala;
Razvoj novih individualnih oblika turizma umjesto masovnog;
Ravnomjerno raspoređivanja aktivnosti tokom cijele godine na bazi 4 godišnja doba.

Kako bismo omogućili našim gostima maksimalno učinkovit i ugodan boravak, sve naše aktivnosti organizirali smo kroz međusobno povezane kategorije:

Wellness i zdravstvene aktivnosti dodatno upotpunjuju turističke usluge kako bi gosti bili u mogućnosti ublažiti ili riješiti probleme s: alergijom, bronhitisom, padom imuniteta, dugotrajnom upotrebom lijekova, prehladom, kroničnim umorom, napetostima, stresom, migrenom, pretilosti, išijasom, sportskim povredama, reumatskim problemima, raznim kožnim bolestima, slabim pamćenjem i drugim svakodnevnim poteškoćama.

Aktivne turističke usluge koje kombiniraju boravak i aktivnosti u prirodi, sportske aktivnosti, upoznavanje bogate regionalne baštine uz tradicionalnu gastronomsku ponudu i sadržaja iz kulture.  Obzirom na klimatske prilike sve aktivnosti biti će organizirane kroz 4 godišnja doba.


HRANA, PIĆE, SUVENIRI

Organiziranje proizvodnje hrane i pića iz namirnica uzgajanih od lokalnih poljoprivrednika višestruko je bitno za cjelokupnu ponudu Grupe obzirom na kvalitetu, ograničenu količinu i cijenu nabave. Cilj nam je nuditi najkvalitetnije namirnice kroz hrvatsku gastronomsku ponudu pansionskim gostima, vanpansionskim gostima i malu ekskluzivnu količinu putem naših dućana i lokalnih partnera. Ovakvom načinom organizacije pokrećemo mikro proizvodnju i distribuciju.

Način proizvodnje planiramo ostvarit kroz poticaj obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava (OPG), a naša uloga biti će rad na povećanju kvalitete, osmišljavanju vizualnog identiteta i osiguranju marketinške promocije. Ovakav način uvelike smanjuje trošak proizvodnje, povećava prihod, pomaže razvoju regije, a sve sa svrhom kvalitetnije ponude gostima.

Proizvodnju suvenira planiramo organizirati na sličan način kao i za hranu i piće. Pojedine postojeće suvenire planiramo usavršiti, a nove suvenire osmišljavat ćemo na temelju potrebe tržišta. Za proizvodnju suvenira  koristit ćemo isključivo prirodne materijale, a kako bi prodaja bila što bolja, težit ćemo da suveniri imaju stvarnu svakodnevnu funkcionalnost uz asocijaciju na mjesto s kojeg potiče.